Gebruik taaliconen

Heel vaak zijn anderstaligen op zoek naar cursussen, workshops en activiteiten die ze in het Nederlands kunnen doen. Met de taaliconen promoot je jouw aanbod bij alle Antwerpenaars die Nederlands willen oefenen. De taaliconen worden dan meteen ook toegepast in de UiTdatabank.

Wat zijn de taaliconen?

 • 1 taalicoon
  Je spreekt of begrijpt nog niet zo veel Nederlands. Toch wil je graag aan een activiteit, workshop of cursus meedoen. Dat kan. Als je  ziet, kan je zeker meedoen.
 • 2 taaliconen
  Je begrijpt al een beetje Nederlands, maar je durft nog niet zo goed praten. Activiteiten, cursussen of workshops met , zijn goed voor jou.
 • 3 taaliconen
  Je begrijpt al veel Nederlands en je kan ook al iets vertellen. Je maakt soms nog fouten of je hebt wat hulp nodig. Je kan meedoen met activiteiten, cursussen of workshops met .
 • 4 taaliconen
  Je spreekt en begrijpt vlot Nederlands. Je moet weinig inspanningen doen om de taal te begrijpen. Jij kan aan alle activiteiten meedoen. Maar vooral activiteiten, cursussen of workshops met zijn geschikt voor jou.

Interesse in het toepassen van de taaliconen?

Om de taaliconen te gebruiken moet je een vorming duidelijke taal en taaliconen volgen bij atlas. Hier leer je via een handige taalicoonwijzer de taaliconen toekennen aan je eigen activiteiten, cursussen en workshops. 

Vorming aanvragen?

Contacteer atlas.

UiTdatabank en de taaliconen

Gebruik je de UiTdatabank om je activiteiten te promoten? Voeg dan zeker ook daar de taaliconen toe, en dan verschijnt je activiteit automatisch ook op http://www.nederlandsoefenen.be/antwerpen/uit-in-antwerpen.

De taaliconen zijn ontwikkeld door het Huis van het Nederlands Brussel en de Vlaamse Gemeenschapscommissie.