Babbelut-conversatietafels

Babbelut-conversatietafels

Kom praten met Nederlandstaligen

Op de Babbelut is iedereen welkom. Je komt zo veel je wil. Voor je inschrijving heeft de medewerker van het Huis van het Nederlands een kort gesprekje met jou. Zo weten we of je een basiskennis (2.1) Nederlands hebt. Dit gesprekje gebeurt op de locatie zelf.

Tijdens de conversatietafel ga je aan een tafel zitten en praat je in het Nederlands over alles wat je interessant vindt. Een Nederlandstalige vrijwilliger begeleidt het gesprek. 

Babbel & co in Gemeenschapscentrum Ten Noey in Sint-Joost-ten-Node

Je kan een beetje Nederlands? Maar je gebruikt het niet vaak? Je wil het graag spreken met andere mensen die ook een beetje Nederlands kennen. Dat kan in een atelier van Babbel & Co. In dit atelier doe je een fijne activiteit. Elke keer iets anders. En tegelijk praat je Nederlands en hoor je Nederlands. 

Babbel & kook in Gemeenschapscentrum Essegem in Jette

Nederlands oefenen terwijl je kookt? Dat kan in de workshop 'Lekker Vreemd'. Samen proeven we gerechten uit de hele wereld. Ondertussen praten we over leuke onderwerpen.

Kook je niet zo goed? Geen probleem! Je leert zeker iets nieuws.

Ken je een typisch gerecht? Laat het weten! Dan maken we dat samen!

Ook wie goed Nederlands spreekt, is welkom in deze workshop.

Babbel & lees in de Nederlandstalige bibliotheek van Laken

Lees jij graag? En wil je Nederlands oefenen in Laken? Elke week komt een groep Brusselaars samen in de bibliotheek van Laken. We lezen elke week een andere tekst: een passage uit een boek, een verhaal, ... We praten samen over de tekst en oefenen Nederlands.

Conversatiegroep in de Nederlandstalige bibliotheek van Jette

Nederlands oefenen in Jette? In de Bibliotheek van Jette kan je deelnemen aan een conversatiegroep volgens een speciale formule! We ontdekken samen wat er allemaal in de bib van Jette aanwezig is en praten daarover in kleine groepjes en met vaste begeleiders. Soms lezen we eerst iets samen, bekijken we samen foto's in een boek of een aflevering van een Vlaamse serie. 

 

 

Conversatiegroep in de Nederlandstalige bibliotheek van Vorst

Nederlands oefenen in Vorst? In de Nederlandstalige bibliotheek van Vorst kan je deelnemen aan een conversatiegroep. Een vaste groep Brusselaars komt hier wekelijks anderhalf uur samen. Je leert de andere deelnemers goed kennen. Samen kan je kiezen waarover je praat.

Conversatiegroep in de wijk Peterbos in Anderlecht

Nederlands oefenen in de wijk Peterbos? In de wijk Peterbos kan je deelnemen aan een conversatiegroep. Een vaste groep Brusselaars komt hier elke week 2 uur samen. Je leert de andere deelnemers goed kennen. Samen kan je kiezen waarover je praat.

Conversatiegroep in GC De Zeyp in Ganshoren

Wil je graag Nederlands oefenen? Kom naar onze conversatiegroep Nederlands! Dit is een perfecte plek om je Nederlands te verbeteren terwijl je nieuwe mensen ontmoet. Nederlandstalige vrijwilligers modereren een leuk gesprek in het Nederlands. Als extraatje is er ook koffie en thee met koekjes. Er wordt gesproken over het dagelijkse leven. Iedereen heeft de vrijheid om een idee voor te stellen. We maken gebruik van taalspelletjes om te durven spreken. Belangrijk is dat we een fijne groep vormen waarbij het geen kwaad kan om fouten te maken. Elkaar leren kennen en je Nederlands oefenen zijn onze prioriteiten.

 

Conversatiegroep in GC Heembeek-Mutsaard in Neder-Over-Heembeek

Nederlands oefenen in Neder-over-Heembeek? In GC Heembeek-Mutsaard kan je deelnemen aan een conversatiegroep. Een vaste groep Brusselaars komt hier wekelijks anderhalf uur samen. Je leert de andere deelnemers goed kennen. Samen kan je kiezen waarover je praat. 

 

Startbabbels van Vluchtelingenwerk Vlaanderen

Je oefent Nederlands en je leert nieuwe mensen kennen. Samen kiezen jullie waarover je praat.