Doe aan cultuur

10-18 februari 2018: Krokuskriebels

Musea saai? Helemaal niet! Ontdek tijdens de krokusvakantie samen met je kind 19 musea in Brussel. Alle activiteiten zijn in het Nederlands. Doe mee aan een zoektocht, volg een parcours of speel spelletjes in het museum of schrijf je in voor creatieve ateliers. Met de Brussel-app maak je de leukste wandelroutes door Brussel.

Bezoek een museum

Bezoek één van de vele Brusselse musea. Vraag de gids of audiogids in het Nederlands. 

Bezoek gratis een museum

Sommige musea in Brussel zijn altijd gratis of gratis op bepaalde dagen. Vraag de gids of audiogids in het Nederlands.

Brukselbinnenstebuiten

Heb je al een goed niveau Nederlands en wil je Brussel ontdekken? Zelfs als je al lang in Brussel woont, ontdek je altijd iets nieuw.

Brukselbinnenstebuiten toont je de stad. Met stadstoers te voet, per bus, op de fiets en met de tram. Ze organiseren toers over verschillende thema's, verschillende buurten. Over de geschiedenis of over de actualiteit. 

 

BRUZZ-magazine in NL/FR/ENG

Het drietalige BRUZZ-magazine is gratis. Je leest er de culturele agenda voor de komende week. Je vindt het in metrostations, bibliotheken, en andere openbare plaatsen in Brussel. Je kan het ook online lezen. 

Ga naar een gemeenschapscentrum in je buurt

In elke Brusselse gemeente is er een gemeenschapscentrum. Dit zijn open huizen waar iedereen welkom is. Deze gemeenschapscentra organiseren allerlei cursussen, workshops, activiteiten, feesten, activiteiten voor kinderen of met kinderen ... Veel gemeenschapscentra verhuren ook lokalen of hebben een café.

Ga naar www.cultuurcentrumbrussel.be voor het aanbod en de kalender.

Gelukkig zijn sessies in Ancienne Belgique

  • Wil je ook ‘Gelukkig zijn’?
  • Wil je ontspannen?
  • Wil je nieuwe mensen ontmoeten?

Kom samen zingen, in het Nederlands!

Theater

Theater met weinig (of zonder) woorden, dansvoorstellingen en voorstellingen in verschillende talen zijn ideaal voor als je nog niet zo goed Nederlands spreekt. KVS stelt een lijst voor met interessante voorstellingen voor wie Nederlands leert: bekijk hier de brochure.

 

Of volg theater met boventitels: theaterhuizen zoals KVS en het Kaaitheater hebben vaak Nederlandstalige producties met boventitels in het Frans of Engels.

 

Theaterlessen voor wie Nederlands leert

Ken je al een beetje Nederlands? Wil je graag op een creatieve manier Nederlands oefenen en spreken? Dan is deze cursus iets voor jou!

Uit in Brussel

Op Uit in Brussel vind je de culturele agenda van Brussel.

Extra tips

Word fan op facebook van het gemeenschapscentrum in je buurt.