Neem deel aan conversatietafels

 

Babbelut-conversatietafels

Kom praten met Nederlandstaligen

Op de Babbelut is iedereen welkom. Je komt zo veel je wil. Voor je inschrijving heeft de medewerker van het Huis van het Nederlands een kort gesprekje met jou. Zo weten we of je een basiskennis (2.1) Nederlands hebt. Dit gesprekje gebeurt op de locatie zelf.

Tijdens de conversatietafel ga je aan een tafel zitten en praat je in het Nederlands over alles wat je interessant vindt. Een Nederlandstalige vrijwilliger begeleidt het gesprek. 

Babbel & acteer in Gemeenschapscentrum Nohva in Neder-Over-Heembeek

Nederlands oefenen in Neder-Over-Heembeek? In GC Nohva kan je deelnemen aan een conversatiegroep Babbel & acteer. Je acteert en improviseert. Je speelt, leest voor, zingt … Zo oefen je je Nederlands. De Nederlandstaligen Mireille en Eddy zorgen voor een gezellige sfeer. Je leert de andere deelnemers goed kennen. Samen kies je de thema’s.

Babbel & film in de Nederlandstalige bibliotheek Muntpunt van Brussel-Stad

Hou je van films kijken? En wil je Nederlands oefenen in Brussel-stad? Elke derde donderdag van de maand komt een groep Brusselaars samen in de bibliotheek Muntpunt. We kijken elke maand naar een andere Nederlandstalige film met Nederlandse ondertitels. We praten samen over de film en oefenen Nederlands.

Babbel & kook in Gemeenschapscentrum Essegem in Jette

Nederlands oefenen terwijl je kookt? Dat kan in de workshop 'Lekker Vreemd'. Samen proeven we gerechten uit de hele wereld. Ondertussen praten we over leuke onderwerpen.

Kook je niet zo goed? Geen probleem! Je leert zeker iets nieuws.

Ken je een typisch gerecht? Laat het weten! Dan maken we dat samen!

Ook wie goed Nederlands spreekt, is welkom in deze workshop.

Babbel & kook in Gemeenschapscentrum Op-Weule

Een vaste groep Brusselaars komt regelmatig samen.  

Je oefent Nederlands en je kookt.

Je leert de andere deelnemers goed kennen. Je kiest samen waarover je praat.

Babbel & lees in de Nederlandstalige bibliotheek van Laken

Lees jij graag? En wil je Nederlands oefenen in Laken? Elke week komt een groep Brusselaars samen in de bibliotheek van Laken. We lezen elke week een andere tekst: een passage uit een boek, een verhaal, ... We praten samen over de tekst en oefenen Nederlands.

Babbel op Tour & Taxis in Brussel Stad

Kom Nederlands oefenen met Nederlandstaligen!

Zoek je Nederlandstaligen om Nederlands mee te praten? Wil je Nederlands oefenen op een unieke locatie? Kom naar Babbel op Tour & Taxis. Je krijgt een exclusief beeld achter de coulissen van de Vlaamse overheid. In kleine groepjes praat je over Brussel, je buurt en andere interessante thema’s.

Conversatiegroep bij Vluchtelingenwerk Vlaanderen in Brussel Stad

Je hebt al wat Nederlandse les gevolgd. Je wil nu de taal oefenen en nieuwe mensen leren kennen. Kom dan naar de conversatiegroep van Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Je komt zo veel je wil. 

Conversatiegroep in AMVB in Brussel Stad

Wil je graag Nederlands oefenen? Kom naar de conversatiegroep Nederlands in het AMVB! Het Archief en Museum voor het Vlaams leven in Brussel. Een groep Brusselaars komt elke derde donderdag van de maand samen. Je leert de andere deelnemers en het personeel goed kennen. Je praat samen over cultuur, waarde en bewaren.

Conversatiegroep in de Nederlandstalige bibliotheek van Jette

Nederlands oefenen in Jette? In de Bibliotheek van Jette kan je deelnemen aan een conversatiegroep volgens een speciale formule! We ontdekken samen wat er allemaal in de bib van Jette aanwezig is en praten daarover in kleine groepjes en met vaste begeleiders. Soms lezen we eerst iets samen, bekijken we samen foto's in een boek of een aflevering van een Vlaamse serie. 

Conversatiegroep in de Nederlandstalige bibliotheek van Ukkel

Nederlands oefenen in Ukkel? In de Nederlandstalige bibliotheek van Ukkel kan je deelnemen aan een conversatiegroep. Een vaste groep Brusselaars komt hier maandelijks anderhalf uur samen. Je leert de andere deelnemers goed kennen. Samen kan je kiezen waarover je praat.

Conversatiegroep in de Nederlandstalige bibliotheek van Vorst

Nederlands oefenen in Vorst? In de Nederlandstalige bibliotheek van Vorst kan je deelnemen aan een conversatiegroep. Een vaste groep Brusselaars komt hier wekelijks anderhalf uur samen. Je leert de andere deelnemers goed kennen. Samen kan je kiezen waarover je praat.

Conversatiegroep in de wijk Peterbos in Anderlecht

Nederlands oefenen in de wijk Peterbos? In de wijk Peterbos kan je deelnemen aan een conversatiegroep. Een vaste groep Brusselaars komt hier elke week 2 uur samen. Je leert de andere deelnemers goed kennen. Samen kan je kiezen waarover je praat.

Conversatiegroep in Gemeenschapscentrum De Zeyp in Ganshoren

Wil je graag Nederlands oefenen? Kom naar onze conversatiegroep Nederlands! Dit is een perfecte plek om je Nederlands te verbeteren terwijl je nieuwe mensen ontmoet. Nederlandstalige vrijwilligers modereren een leuk gesprek in het Nederlands. Als extraatje is er ook koffie en thee met koekjes. Er wordt gesproken over het dagelijkse leven. Iedereen heeft de vrijheid om een idee voor te stellen. We maken gebruik van taalspelletjes om te durven spreken. Belangrijk is dat we een fijne groep vormen waarbij het geen kwaad kan om fouten te maken. Elkaar leren kennen en je Nederlands oefenen zijn onze prioriteiten.

 

Conversatiegroep in Gemeenschapscentrum Nohva in Neder-Over-Heembeek

Nederlands oefenen in Neder-Over-Heembeek? In Gemeenschapscentrum Nohva kan je deelnemen aan een conversatiegroep. Een vaste groep Brusselaars komt hier wekelijks anderhalf uur samen. Je leert de andere deelnemers goed kennen. Samen kan je kiezen waarover je praat. 

 

Extra tips

  • Durf spreken en durf fouten maken
  • Begin altijd zelf in het Nederlands
  • Luister naar Nederlandstaligen
  • Kopieer zinnen en uitdrukkingen die je hoort
  • Herhaal nieuwe woorden regelmatig
  • Noteer nieuwe woorden op een post-it of in een schriftje
  • Gebruik een woord dat je geleerd hebt meteen in een zin. Je memoriseert het sneller.