Neem deel aan conversatietafels

 

Babbelut-conversatietafels

Kom praten met Nederlandstaligen

Op de Babbelut is iedereen welkom. Je komt zo veel je wil. Voor je inschrijving heeft de medewerker van het Huis van het Nederlands een kort gesprekje met jou. Zo weten we of je een basiskennis (2.1) Nederlands hebt. Dit gesprekje gebeurt op de locatie zelf.

Tijdens de conversatietafel ga je aan een tafel zitten en praat je in het Nederlands over alles wat je interessant vindt. Een Nederlandstalige vrijwilliger begeleidt het gesprek. 

Babbel op Tour & Taxis

Kom Nederlands oefenen met Nederlandstaligen!

Zoek je Nederlandstaligen om Nederlands mee te praten? Wil je Nederlands oefenen op een unieke locatie? Kom naar Babbel op Tour & Taxis. Je krijgt een exclusief beeld in de coulissen van de Vlaamse overheid. In kleine groepjes praat je over Brussel, je buurt en andere interessante thema’s.

Conversatiegroep in AMVB

Wil je graag Nederlands oefenen? Kom naar de conversatiegroep Nederlands in het AMVB! Het Archief en Museum voor het Vlaams leven in Brussel. Een groep Brusselaars komt elke derde donderdag van de maand samen. Je leert de andere deelnemers en het personeel goed kennen. Je praat samen over cultuur, waarde en bewaren.

Conversatiegroep in de Nederlandstalige bibliotheek van Jette

Nederlands oefenen in Jette? In de Bibliotheek van Jette kan je deelnemen aan een conversatiegroep volgens een speciale formule! We ontdekken samen wat er allemaal in de bib van Jette aanwezig is en praten daarover in kleine groepjes en met vaste begeleiders. Soms lezen we eerst iets samen, bekijken we samen foto's in een boek of een aflevering van een Vlaamse serie. 

 

 

Conversatiegroep in de Nederlandstalige bibliotheek van Vorst

Nederlands oefenen in Vorst? In de Nederlandstalige bibliotheek van Vorst kan je deelnemen aan een conversatiegroep. Een vaste groep Brusselaars komt hier wekelijks anderhalf uur samen. Je leert de andere deelnemers goed kennen. Samen kan je kiezen waarover je praat.

Conversatiegroep in de wijk Peterbos in Anderlecht

Nederlands oefenen in de wijk Peterbos? In de wijk Peterbos kan je deelnemen aan een conversatiegroep. Een vaste groep Brusselaars komt hier elke week 2 uur samen. Je leert de andere deelnemers goed kennen. Samen kan je kiezen waarover je praat.

Conversatiegroep in GC De Zeyp in Ganshoren

Wil je graag Nederlands oefenen? Kom naar onze conversatiegroep Nederlands! Dit is een perfecte plek om je Nederlands te verbeteren terwijl je nieuwe mensen ontmoet. Nederlandstalige vrijwilligers modereren een leuk gesprek in het Nederlands. Als extraatje is er ook koffie en thee met koekjes. Er wordt gesproken over het dagelijkse leven. Iedereen heeft de vrijheid om een idee voor te stellen. We maken gebruik van taalspelletjes om te durven spreken. Belangrijk is dat we een fijne groep vormen waarbij het geen kwaad kan om fouten te maken. Elkaar leren kennen en je Nederlands oefenen zijn onze prioriteiten.

 

Conversatiegroep in GC Nohva Neder-Over-Heembeek

Nederlands oefenen in Neder-over-Heembeek? In GC Nohva kan je deelnemen aan een conversatiegroep. Een vaste groep Brusselaars komt hier wekelijks anderhalf uur samen. Je leert de andere deelnemers goed kennen. Samen kan je kiezen waarover je praat. 

 

Conversatiegroep in Gemeenschapscentrum Candelaershuys in Ukkel

Nederlands oefenen in Ukkel? In GC Candelaershuys kan je deelnemen aan een conversatiegroep. Een vaste groep Brusselaars komt hier maandelijks anderhalf uur samen. Je leert de andere deelnemers goed kennen. Samen kan je kiezen waarover je praat. 

Startbabbels van Vluchtelingenwerk Vlaanderen

Je oefent Nederlands en je leert nieuwe mensen kennen. Samen kiezen jullie waarover je praat.

 

Extra tips

  • Durf spreken en durf fouten maken
  • Begin altijd zelf in het Nederlands
  • Luister naar Nederlandstaligen
  • Kopieer zinnen en uitdrukkingen die je hoort
  • Herhaal nieuwe woorden regelmatig
  • Noteer nieuwe woorden op een post-it of in een schriftje
  • Gebruik een woord dat je geleerd hebt meteen in een zin. Je memoriseert het sneller.