Zomer!

ZOMER-Babbelut: kom praten met Nederlandstaligen!

Op de ZOMER-Babbelut is iedereen welkom. Je komt zoveel je wil. Je praat in het Nederlands over alles wat je interessant vindt.

Breng iets mee om te eten en te drinken voor 1 persoon. We leggen alles samen en maken een picknickbuffet.

11 juli: Brussel danst

Vlaanderen feest, Brussel danst op 10 en 11 juli! Het centrum van Brussel transformeert in een dansvloer en podium. En de Brussel Danst Dance Battles zijn terug, op een nieuwe locatie: de Ancienne Belgique!

26-30 augustus: Boterhammen in het park

Eet je lunch in het park en geniet van gratis muziek op Boterhammen in het park. Ontdek Vlaamse bands en Nederlandstalige muziek, elke dag tijdens de laatste week van augustus. De dertigste editie van het festival wordt extra feestelijk!

Babbel & film in de Nederlandstalige bibliotheek Muntpunt van Brussel-Stad

Hou je van films kijken? En wil je Nederlands oefenen in Brussel-stad? Elke derde donderdag van de maand komt een groep Brusselaars samen in de bibliotheek Muntpunt. We kijken elke maand naar een andere Nederlandstalige film met Nederlandse ondertitels. We praten samen over de film en oefenen Nederlands.

Babbel & lees in de Nederlandstalige bibliotheek Muntpunt van Brussel-Stad

Hou je van boeken lezen? En wil je Nederlands oefenen in Brussel-stad? Op woensdag 28 augustus komt een groep Brusselaars samen in de bibliotheek Muntpunt. Lees het boek 'Zomerhuis met zwembad' geschreven door Herman Koch. We praten samen over het boek en oefenen Nederlands.

Babbel & speel in de Nederlandstalige bibliotheek Muntpunt van Brussel-Stad

Hou je van gezelschapsspelletjes spelen? En wil je Nederlands oefenen in Brussel-stad? Elke tweede dinsdag van de maand komt een groep Brusselaars samen in de bibliotheek Muntpunt. Je leert de andere deelnemers goed kennen. Je kiest samen waarover je praat.

Bezoek een museum

Te warm deze zomer? Koel af in één van de vele musea in Brussel. Vraag de gids of audiogids in het Nederlands. 

Brussel op het water

Maak de hele zomer lang aperitiefcruises en boottochtjes met Brussels By Water. Ontdek de metamorfose van de kanaalbuurt van op de boot, het spectaculaire zicht op de skyline van de Noordwijk of maak een dagtocht ver weg van de drukte van de stad.

Tip! Vraag een Nederlandstalige gids. 

Conversatietafel in AMVB in Brussel Stad

Wil je graag Nederlands oefenen? Kom naar de conversatietafel Nederlands in het AMVB! Het Archief en Museum voor het Vlaams leven in Brussel. Een groep Brusselaars komt elke derde donderdag van de maand samen. Je leert de andere deelnemers en het personeel goed kennen. Je praat samen over cultuur, waarde en bewaren.

Conversatietafel in de Nederlandstalige bibliotheek van Jette

Nederlands oefenen in Jette? In de Bibliotheek van Jette kan je deelnemen aan een conversatietafel volgens een speciale formule! We ontdekken samen wat er allemaal in de bib van Jette aanwezig is en praten daarover in kleine groepjes en met vaste begeleiders. Soms lezen we eerst iets samen, bekijken we samen foto's in een boek of een aflevering van een Vlaamse serie. 

Conversatietafel op Bar Eliza in Koekelberg

Wil je graag Nederlands oefenen in een zomerse setting? De conversatietafel op de zomerbar van Bar Eliza is de perfecte plek om je Nederlands te oefenen terwijl je nieuwe mensen ontmoet. Nederlandstalige vrijwilligers modereren het gesprek.

De Nederlands-de-luxekaart

Je wil Nederlands oefenen in Brussel maar … Hoe? Wanneer? En waar? Gebruik de Nederlands-de-luxekaart!

Waar vind je een hobby in het Nederlands? Met wie kan je Nederlands praten? Waar hoor, lees of schrijf je Nederlands?

Haal jouw gratis exemplaar op bij het Huis van het Nederlands Brussel of bij Muntpunt

Volg ook onze Facebookpagina voor meer nieuws!

Nederlands-de-luxekaart

Hello Summer

Het strandfestival Brussel Bad krijgt dit jaar een alternatief: Hello Summer. Sport, muziek, dans, workshops voor alle leeftijden. Het festival reist rond door de stad op vier locaties.

 

N22 zomert

Zomeren in Brussel? De gemeenschapscentra zorgen voor zomervibes en een instant vakantiegevoel: familiefestivals, 11 julivieringen, zomerbars, openluchtconcertjes, samen bouwen aan de zomer in het park ... Check het programma. 

Oefenkans NL: vrijwilligerswerk

Wil je Nederlands oefenen? Wil je graag werken als vrijwilliger? Wil je Nederlandstalige organisaties leren kennen?

Dan is Oefenkans NL iets voor jou! Je doet vrijwilligerswerk in een Nederlandstalige organisatie en oefent zo je Nederlands in de praktijk.  

Het Huis van het Nederlands Brussel ondersteunt je hierbij.

Ontdek Brussel op de fiets

Beleef de zomer in Brussel op de fiets! Pro Velo organiseert tijdens de zomer thematours langs het Zoniënwoud en Mystery Tours in en rond de stad. Heb je zelf geen fiets? Huur er één van Pro Velo.

Recyclart Holidays

Vakantie in eigen stad? Recyclart Holidays organiseert zeven weken lang op donderdag- en vrijdagavond workshops, films in open lucht, concertavonden en véél meer.  

Stadswandelingen met Brukselbinnenstebuiten

Agorafolie of liefde voor pleinen: het bestaat. Deze zomer nemen de gidsen van Brukselbinnenstebuiten je mee naar vernieuwde pleinen in de stad. Hoe functioneren ze? Hoe gebruiken we ze? En nog meer tips en nieuws over Bruksel.

Uit in Brussel

Op Uit in Brussel vind je de culturele agenda van Brussel.

Zomer in de lucht: gratis stadsfestivals

Het festivalseizoen is begonnen! Zomer in de lucht zijn 7 verrassende stadsfestivals van de Brusselse Gemeenschapscentra. Perfect voor een uitstap met het gezin, en helemaal gratis! Op het programma: straattheater, circus, workshop, dans, muziek en véél meer.

Zomerbabbels met Vluchtelingenwerk Vlaanderen in Brussel Stad

Je hebt al wat Nederlandse les gevolgd. Je wil nu de taal oefenen en nieuwe mensen leren kennen. Kom dan naar de conversatietafel van Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Je zit rond de tafel met een Nederlandstalige begeleider en anderstaligen die Nederlands willen oefenen. Je kan komen wanneer je wil en zo veel je wil. Inschrijven is niet nodig en deelnemen is gratis.

Zomerbars

Wist je dat er overal in Brussel en Vlaanderen zomerbars zijn? Spreek af voor een frisse cocktail en een babbel in het Nederlands! Check hier of jouw favoriete zomerbar al open is.