Lees kranten, tijdschriften, nieuwsbrieven

Duidelijke taal in kranten en magazines

  • De Wablieft is een krant met nieuws in duidelijke taal voor lezers vanaf niveau 2.1. De krant verschijnt elke woensdag met artikels over binnen- en buitenland, weetjes, een kruiswoordraadsel. Wablieft kan je ook online lezen, op school of in de bibliotheek.
  • De Kleine Wablieft is een tweewekelijkse krant voor lezers vanaf niveau 1.2. Je krijgt 17 eenvoudige artikels uit de Wablieft-Krant, een oefening over foto’s en titels, een eenvoudig kruiswoordraadsel. Je kunt je abonneren op de Kleine Wablieft.
  •   Taalblad is een webkrant voor wie Nederlands leert. Je kan nieuwsberichten lezen in eenvoudig Nederlands. Je vindt er ook oefeningen. Abonneer je gratis op de wekelijkse taalblad-nieuwsbrief.

  •  De Boterham is de schoolkrant van CVO de Avondschool. De krant wordt gemaakt door de cursisten zelf. Je kan de Boterham ook online lezen.
Online magazine. Je vindt dagelijkse actualiteit in het Nederlands. Abonneer je gratis op de wekelijkse taalblad-nieuwsbrief.

Nedbox

Nedbox is een website om op een leuke manier Nederlands te oefenen.

Er zijn heel wat tv-fragmenten en krantenartikels met oefeningen erbij.

Je kan kiezen uit verschillende onderwerpen. 

Nedbox Alfa

Leer je lezen en schrijven? Dan is NedBox Alfa iets voor jou.
Starten is heel gemakkelijk. Hier kan je oefenen op je eigen tempo, waar en wanneer je wilt.
Er is ook een grappige videosoap: 'Nieuw leven'. Daarmee leer je heel veel over wonen in België.
Veel succes!

Vlaamse kranten beluisteren via Kamelego

Is het soms moeilijk om een Vlaamse krant te lezen? Dan kan Kamelego jou helpen. Via Kamelego kan je kranten beluisteren.

Hoe werkt dit? Via jouw computer of via een app voor jouw smartphone of tablet kan je de Audiokrant beluisteren. Terwijl je naar de krant luistert, kan je de tekst meevolgen op jouw scherm. Een goede luisteroefening dus!

 

! Let op: je betaalt wel voor een abbonement.