Ga op stap met een Nederlandstalige

Kijk op kaart

Oefen hier je Nederlands - Sint-Niklaas

Lokale handelaars, apothekers, huisartsen,... willen jou de kans geven om Nederlands te oefenen. Je herkent hen aan het logo "Oefen hier je Nederlands"  Zij engageren zich om iedereen die Nederlands wil praten te ondersteunen door traag te praten, te herhalen, tijd te geven,...

Zo oefen je je Nederlands tijdens jouw boodschappen, bij jouw bezoek aan de dokter,... Je vindt alle oefenplaatsen op deze website:

http://www.sint-niklaas.be/nieuws/oefen-hier-je-nederlands-een-taalproject-in-sint-niklaas

Samen Gentenaar

Enthousiastelingen voor Samen Gentenaar gezocht!

 

Zin om jezelf en anderen te verrijken ?

Zin om te reizen in eigen stad ?

Zin om Gent in al zijn diversiteit te ontdekken ?

Zin om nieuwe mensen te leren kennen ?

Zin om Nederlands te oefenen ?

 

Voor wie ?

Nieuwe Gentenaars die een buddy zoeken en Gentenaars die hun steentje willen bijdragen om samen te leven in diversiteit

Samen Inburgeren Aalst

Je komt elke 2 weken samen met een Nederlandstalige. Je gaat samen op stap in de stad of je doet een activiteit. Jullie kiezen samen wat jullie gaan doen. Je praat de hele tijd Nederlands.

Samen Inburgeren Lebbeke

Je komt elke 2 weken samen met een Nederlandstalige. Je gaat samen op stap in de gemeente of je doet een activiteit. Jullie kiezen samen wat jullie gaan doen. Je praat de hele tijd Nederlands.

Spelotheken (Vzw Jong)

Vzw Jong heeft een groot aanbod voor kinderen en jongeren in verschillende wijken in Gent. Naast kinderwerkingen, tiener-, meisjes- en jongerenwerkingen heeft vzw Jong 7 spelotheken in verschillende wijken. De spelotheken zijn er voor kinderen van 0-12 jaar én hun ouders. Ouders kunnen met hun kinderen langskomen om speelgoed, boekjes, verteltassen,... te ontlenen. Je kunt in de spelotheken ook andere ouders ontmoeten en de kinderen kunnen met elkaar spelen.