Spreek Nederlands in een groep over specifieke thema's

Kijk op kaart

't Taaluurtje - Nederlandse oefengroep voor mama's

Wil je Nederlands oefenen met andere mama's en zwangere vrouwen? Dan ben je hier welkom. Je mag je kindje meebrengen, wij zorgen voor opvang. Deze praatgroep is voor vrouwen uit de Brugse Poort, Rabot en Bloemekenswijk. 

Leesgroep Geraardsbergen (enkel voor mannen)

In groep lezen we boekjes in eenvoudig Nederlands.

Een vrijwilliger begeleidt de leesgroep.

Leesgroep Geraardsbergen (enkel voor vrouwen - basisniveau )

In groep lezen we boeken in eenvoudig Nederlands.

 

Leesgroep Geraardsbergen (enkel voor vrouwen - gevorderd niveau)

Lees in groep Nederlandstalige boeken en verbeter je Nederlands.

Je oefent je uitspraak. Je leert nieuwe woorden kennen. Je maakt kennis met andere mensen.

Een vrijwilliger begeleidt de leesgroep.

Nederlands oefenen voor jonge mama's (Gent)

Je wilt goed Nederlands leren spreken, maar je hebt thuis een baby of een peuter? Bij het inloopteam van Reddie Teddy kan je je Nederlands oefenen, samen met je kindje. Er is opvang voor je kindje terwijl we samen vlotter leren spreken.

Ontmoetingsmomenten Watersportbaan (Gent)

Buurtbewoners van Watersportbaan ontmoeten elkaar voor een babbel met koffie of thee op maandag en woensdag van 14u tot 16u.

Ontmoetingsnamiddag Djuma

Elke vrijdagnamiddag kunnen ouders naar De Sloep. Djuma is een open ruimte waar ouders elkaar kunnen ontmoeten voor verschillende activiteiten. Er is een naaiatelier, computerlessen, je kunt koken, lezen en praten. Er zijn drie conversatietafels om Nederlands te oefenen, opgedeeld volgens verschillende niveaus.

Spelotheken (Vzw Jong)

Vzw Jong heeft een groot aanbod voor kinderen en jongeren in verschillende wijken in Gent. Naast kinderwerkingen, tiener-, meisjes- en jongerenwerkingen heeft vzw Jong 7 spelotheken in verschillende wijken. De spelotheken zijn er voor kinderen van 0-12 jaar én hun ouders. Ouders kunnen met hun kinderen langskomen om speelgoed, boekjes, verteltassen,... te ontlenen. Je kunt in de spelotheken ook andere ouders ontmoeten en de kinderen kunnen met elkaar spelen.