Spreek Nederlands in een conversatiegroep

Kijk op kaart

't Klapgat De Rooster Mechelen

Wil jij graag Nederlands oefenen en praat je graag met Nederlandstalige mensen? Begrijp en spreek je ook al een beetje Nederlands? Dan is ‘t Klapgat misschien iets voor jou!

’t Klapgat is een praatcafé in Mechelen waar anderstaligen en Nederlandstaligen de kans krijgen om elkaar te ontmoeten en met elkaar te praten in het Nederlands in een ongedwongen sfeer. Anderstaligen oefenen zo hun Nederlands en Nederlandstaligen ontmoeten hun ‘buren’ met een andere taal en cultuur. Er wordt vertrokken van een café-concept: je komt en gaat als deelnemer wanneer je wil. Bekijk hier een filmpje.

't Klapgat Sociaal Huis Mechelen

Wil jij graag Nederlands oefenen en praat je graag met Nederlandstalige mensen? Begrijp en spreek je ook al een beetje Nederlands? Dan is ‘t Klapgat misschien iets voor jou!

’t Klapgat is een praatcafé in Mechelen waar anderstaligen en Nederlandstaligen de kans krijgen om elkaar te ontmoeten en met elkaar te praten in het Nederlands in een ongedwongen sfeer. Anderstaligen oefenen zo hun Nederlands en Nederlandstaligen ontmoeten hun ‘buren’ met een andere taal en cultuur. Er wordt vertrokken van een café-concept: je komt en gaat als deelnemer wanneer je wil. Bekijk hier een filmpje.

Babbelbar Mechelen

Praat je graag met Nederlandstalige mensen? Spreek en begrijp je al een beetje Nederlands? Dan is de Babbelbar misschien iets voor jou!

De Babbelbar is geen les. Je praat met vrijwilligers die goed Nederlands kunnen. Zo leer je op een leuke manier vlot en correct Nederlands spreken. Bovendien ontmoet je tegelijk ook nieuwe mensen.

Babbelberg Heist-op-den-Berg

Babbelberg is het nieuwe praatcafé in Heist-op-den-Berg. Anderstaligen kunnen er wekelijks in een gewone, ongedwongen sfeer de Nederlandse taal oefenen.

Babbelplus Aartselaar

Spreek je al een beetje Nederlands?

Wil je meer oefenen?

Wil je nieuwe mensen leren kennen?

Wil je meedoen met interessante activiteiten?

 

Schrijf je dan in voor Babbelplus in Aartselaar!

Bij Babbelplus :

  • praat je met Nederlandstalige bewoners van Aartselaar
  • praten we over wat iedereen graag doet of goed kan
  • zoeken we naar interessante organisaties en activiteiten in Aartselaar
  • gaan we op stap in Aartselaar en maken we foto's
  • Later bespreken we de foto's

Babbelplus zijn geen lessen Nederlands. Babbelplus is een leuke manier op Nederlands te oefenen en nieuwe mensen te leren kennen.

Babbelplus Schoten

Spreek jij al (een beetje) Nederlands maar wil je het nog beter kunnen? Wil je Schoten (beter) leren kennen? Wil jij graag iets mee doen in Schoten? Wij heten je van harte welkom!

Bij 'Babbelplus' word je warm ontvangen door onze ambassadeurs :

  • wat doe jij graag? Wat vind je interesssant?
  • Wij zoeken organisaties of andere groepen in Schoten met dezelfde interesse
  • Wij gaan daar samen op bezoek
  • Nadien praten we samen over dit bezoek : hoe was het daar voor jou?

Je oefent je Nederlands, leert nieuwe mensen en organisaties kennen. Je leert Schoten, jouw gemeente, beter kennen.

Kom vrijblijvend kennis maken!

Babbelplus Zwijndrecht

Samen babbelen in het Nederlands

Spreek je al een beetje Nederlands en wil je meer oefenen?

Wil je graag nieuwe mensen leren kennen in Zwijndrecht?

Wil je interessante activiteiten ontdekken in Zwijndrecht?

Dan is Babbelplus iets voor jou!

We praten over wat iedereen graag doet of goed kan.

We zoeken naar interessante uitstapjes en activiteiten.

We verkennen Zwijndrecht.

We gaan samen op stap en maken foto's. Later bespreken we de foto's. Met de foto's maken we dan een expositie.

Babbelplus zijn geen lessen Nederlands. Het is een leuke manier om Nederlands te oefenen en om nieuwe mensen te leren kennen.

Babbelpunt Essen

Een conversatiegroep (of converstatietafel) is een initiatief waarbij anderstaligen rond de tafel zitten met Nederlandstalige vrijwilligers. In kleine groepjes kan je op een gezellige manier praten over alledaagse zaken zoals hobby's, werken, winkelen, tv-programma's of familie.

Het zijn dus geen lessen Nederlands, maar een leuke manier om Nederlands te oefenen en nieuwe mensen te leren kennen.

Babbelpunt Kalmthout

Babbelpunt Kalmthout is een intercultureel ontmoetingsmoment in Kalmthout. Anderstaligen schuiven aan tafel met Nederlandstalige vrijwilligers. Je praat er, in het Nederlands, over dagelijkse dingen zoals werk, hobby en familie.

Babbelpunt Wijnegem

Babbelpunt Wijnegem is een intercultureel ontmoetingsmoment in Wijnegem. Anderstaligen schuiven aan tafel met Nederlandstalige vrijwilligers. Je praat er, in het Nederlands, over dagelijkse dingen zoals werk, hobby en familie.

Babbelpunt Wuustwezel

Babbelpunt is een intercultureel ontmoetingsmoment in Wuustwezel. Anderstaligen schuiven aan tafel met Nederlandstalige vrijwilligers. Je praat er, in het Nederlands, over dagelijkse dingen zoals werk, familie en hobby's. 

Conversatiegroepen Turnhout (Dinamo)

Anderstaligen zitten rond de tafel met Nederlandstalige vrijwilligers. In kleine groepjes kan je op een gezellige manier praten over alledaagse zaken zoals hobby's, werken, winkelen, tv-programma's of familie.

Het zijn dus geen lessen Nederlands, maar een leuke manier om Nederlands te oefenen en nieuwe mensen te leren kennen.

De Babbelput

De Babbelput is een plek waar je kan komen praten over dagelijkse dingen, samen met Nederlandstalige vrijwilligers. Het zijn geen lessen Nederlands. Het is wel om gezellig samen te praten!

Den Babbeel

Samen Nederlands oefenen

Je praat graag met Nederlandstalige mensen?

Je begrijpt en spreekt al een klein beetje Nederlands?

Dan is Den Babbeel iets voor jou!

 

Den Babbeel is geen les. Je praat met elkaar over leuke onderwerpen en je kunt verder oefenen aan je Nederlands.

 

Het is gratis, je moet je niet inschrijven. Kom gewoon eens langs!

DeN Babbelhoek

Praatgroep Nederlands voor anderstaligen in Herentals.

Den Babbelier

Wil jij graag Nederlands oefenen en praat je graag met Nederlandstalige mensen? Begrijp en spreek je ook al een beetje Nederlands? Dan is Den Babbelier misschien iets voor jou!

Den Babbelier is een praatcafé in Lier waar anderstaligen en Nederlandstaligen de kans krijgen om elkaar te ontmoeten en met elkaar te praten in het Nederlands in een ongedwongen sfeer. Anderstaligen oefenen zo hun Nederlands en Nederlandstaligen ontmoeten hun ‘buren’ met een andere taal en cultuur. Er wordt vertrokken van een café-concept: je komt en gaat als deelnemer wanneer je wil.

Klaptafels Mortsel

Kan je al een beetje Nederlands en wil je graag meer oefenen? Kom naar de Klaptafels in de bibliotheek van Mortsel. Elke maandagmiddag komen vrijwilligers en anderstaligen samen om enkele uurtjes te praten, te kletsen, te oefenen.

Praatcafé 't klapsalon Duffel

Heel wat mensen komen vanuit het buitenland in Duffel wonen. Misschien ben jij er daar één van. Vind je Nederlands praten moeilijk? Wil je graag nieuwe mensen leren kennen? Kom dan naar ‘t Klapsalon.’ t Klapsalon is een praatcafé waar je het Nederlands praten kan oefenen. Je kan er gezellig babbelen met vrijwilligers. Zo wordt je Nederlands steeds beter én je ontmoet er andere Duffelaars.

Praatcafé Berlaar

Ben je anderstalig? Wil je Nederlands oefenen? Kom zeker langs! 

Praatpunt 2 Mol

Het Praatpunt in Mol kent succes. Daarom wordt een tweede praatpunt opgericht boven Kringwinkel Chique de Friemel. Anderstaligen en Nederlandstaligen zitten samen aan tafel, doen een uitstap of een gezamenlijke activiteit. Ze praten met elkaar over allerlei thema's uit het dagelijkse leven. In het Nederlands. Iedereen leert van elkaar. Begrip en fascinatie voor elkaar en elkaars culturele achtergronden groeien. De anderstaligen krijgen een veilige oefenruimte waarin ze durven Nederlands spreken. Participatie aan de samenleving wordt voor iedereen een gewone zaak. 

Praatpunt Balen

Praatpunt is er voor iedereen die Nederlandse les gevolgd heeft of nog les volgt, maar nog wil oefenen. Je praat in kleine groepjes over verschillende onderwerpen zoals werk, eten, kinderen, enz.

Praatpunt is geen les. Je krijgt er geen examens en geen diploma. Praatpunt is "extra" voor wie graag zijn Nederlands wil oefenen met Belgen. 

Praatpunt Café in Balen

Praatpunt Café gaat verder dan Praatpunt Balen. Iemand die in Balen geboren is kan samenkomen met iemand die Nederlandse les gevolgd heeft of nog volgt. Je kan er praten over verschillende onderwerpen zoals werk, eten, kinderen, enzovoort. 

Leer je nog Nederlands en heb je een vraag over het leven in Balen? Misschien kan een Balenaar je verder helpen.

Ben je een echte Balenaar en wil je met anderstaligen samen komen en je kennis delen in eenvoudig Nederlands? Dan is het Praatpunt Café in Balen iets voor jou. 

Praatpunt Geel

Anderstaligen en Nederlandstaligen zitten samen aan tafel, doen een uitstap of een gezamenlijke activiteit. Ze praten met elkaar over allerlei thema’s uit het dagelijkse leven. In het Nederlands. Iedereen leert van elkaar. Begrip en fascinatie voor elkaar en elkaars culturele achtergronden groeien. De anderstaligen krijgen een veilige oefenruimte waarin ze durven Nederlands spreken. Participatie aan de samenleving wordt voor iedereen een gewone zaak.

Praatpunt Hoogstraten

Anderstaligen en Nederlandstaligen zitten samen aan tafel, doen een uitstap of een gezamenlijke activiteit. Ze praten met elkaar over allerlei thema’s uit het dagelijkse leven. In het Nederlands. Iedereen leert van elkaar. Begrip en fascinatie voor elkaar en elkaars culturele achtergronden groeien. De anderstaligen krijgen een veilige oefenruimte waarin ze durven Nederlands spreken. Participatie aan de samenleving wordt voor iedereen een gewone zaak.

Praatpunt Mol

Anderstaligen en Nederlandstaligen zitten samen aan tafel, doen een uitstap of een gezamenlijke activiteit. Ze praten met elkaar over allerlei thema’s uit het dagelijkse leven. In het Nederlands. Iedereen leert van elkaar. Begrip en fascinatie voor elkaar en elkaars culturele achtergronden groeien. De anderstaligen krijgen een veilige oefenruimte waarin ze durven Nederlands spreken. Participatie aan de samenleving wordt voor iedereen een gewone zaak. 

Praatpunt Turnhout

Anderstaligen en Nederlandstaligen zitten samen aan tafel, doen een uitstap of een gezamenlijke activiteit. Ze praten met elkaar over allerlei thema’s uit het dagelijkse leven. In het Nederlands. Iedereen leert van elkaar. Begrip en fascinatie voor elkaar en elkaars culturele achtergronden groeien. De anderstaligen krijgen een veilige oefenruimte waarin ze durven Nederlands spreken. Participatie aan de samenleving wordt voor iedereen een gewone zaak.

TAMTAM Mechelen

Nederlandstalige en anderstalige vrouwen gaan samen iets doen en babbelen ondertussen : een gezelschapsspelletje spelen, een stadwandeling doen, een tentoonstelling bezoeken ...

Taterkaai Boom

Taterkaai is een taal- en ontmoetingsinitiatief waarbij anderstaligen aan tafel schuiven met Nederlandstalige vrijwilligers. In kleine groepjes houden we een gezellige babbel over alledaagse zaken als hobby's, werken, winkelen, tv-programma's of familie. Zo kunnen anderstaligen hun Nederlands oefenen en onderhouden. Voor de vrijwilligers is het een uitgelezen mogelijkheid om andere culturen te leren kennen.

Willebabbel Buurthuis Mozaïek

Bij Willebabbel komen mensen samen om gezellig te praten over werk, hobby's, kinderen, familie, ....

Het is gratis en je krijgt koffie, thee en water.

Willebabbel De Wilg

Bij Willebabbel komen mensen samen om gezellig te praten over werk, hobby's, kinderen, familie, ....

Het is gratis en je krijgt koffie, thee en water.

Zomerbabbel in Lier

Zomerbabbel is een kans om tijdens de zomer Nederlands te leren spreken. Vrijwillige taalcoaches en personen die het Nederlands beter willen leren kennen, schuiven samen aan tafel. Zij praten over actuele onderwerpen en over elkaars interesses. 

Wil je meedoen aan de Zomerbabbel? Meld je aan bij Wereld-Delen en start mee op 6 juli. 

Info aanvragen doe je via Taalwerking Wereld-Delen, Kapelstraat 19, 2520 Ranst. 

Tel. : 0498/75.75.04 - taal.wd@gmail.com - www.wereld-delen.be