Spreek Nederlands in een conversatiegroep

Kijk op kaart

LET OP !!!!  Tijdens de Corona-maatregelen worden de meeste praattafels tijdelijk niet georganiseerd. Vraag zeker meer informatie op bij de contactpersoon van de specifieke praattafel. 

'T Babbeluurtje Puurs-Sint-Amands

Ben je Nederlands aan het leren? Wil je meer oefenen? Wil je nieuwe mensen leren kennen uit de buurt?

Kom dan naar ‘t Babbeluurtje in Puurs-Sint-Amands! 't Babbeluurtje brengt Nederlandstalige vrijwilligers en mensen die een andere taal spreken bij elkaar. Samen vormen we een groep enthousiastelingen en oefenen we Nederlands in een ontspannen sfeer.

't Klapgat

Wil je graag Nederlands oefenen? Dan is 't Klapgat iets voor jou. 't Klapgat is geen les. Je praat met vrijwilligers die goed Nederlands kunnen. Zo leer je op een leuke manier vlotter Nederlands spreken en ontmoet je nieuwe mensen. 

Babbel in de Bib Kalmthout

Bij Babbel in de Bib oefen je de Nederlandse taal. Je kan gezellig praten met anderen en leert nieuwe mensen kennen. 

Babbel in de Bib Kapellen

Je leert Nederlands en je wilt extra oefenen? De bib biedt je een kans om dat op een ontspannen manier te doen. Je krijgt ook alle informatie over hoe je een bib-kaart kan aanvragen.

Elke dinsdagmiddag staan onze vrijwilligers klaar voor jou. Je bepaalt zelf wat je bezighoudt en waarover je dus wil babbelen.

Koffie, thee en water staan gratis voor je klaar. Onze vrijwilligers ook ;-)

Babbelberg Heist-op-den-Berg

Spreek je al en beetje Nederlands?
Wil je meer oefenen?
Wil je nieuwe mensen leren kennen?

Kom dan naar de Babbelberg in Heist-op-den-Berg!

De Babbelberg is geen les Nederlands. Het is een leuke manier om Nederlands te oefenen en nieuwe mensen te leren kennen.

 

Babbelbuddy Stabroek

Wil je Nederlands oefenen op jouw tempo en jouw niveau? Individueel met een babbelbuddy?

Babbelplus Aartselaar

Spreek je al een beetje Nederlands?

Wil je meer oefenen?

Wil je nieuwe mensen leren kennen?

Wil je meedoen met interessante activiteiten?

 

Schrijf je dan in voor Babbelplus in Aartselaar!

Bij Babbelplus :

  • praat je met Nederlandstalige bewoners van Aartselaar
  • praten we over wat iedereen graag doet of goed kan
  • zoeken we naar interessante organisaties en activiteiten in Aartselaar
  • gaan we op stap in Aartselaar en maken we foto's
  • Later bespreken we de foto's

Babbelplus zijn geen lessen Nederlands. Babbelplus is een leuke manier op Nederlands te oefenen en nieuwe mensen te leren kennen.

Babbelpunt Essen

Een conversatiegroep (of converstatietafel) is een initiatief waarbij anderstaligen rond de tafel zitten met Nederlandstalige vrijwilligers. In kleine groepjes kan je op een gezellige manier praten over alledaagse zaken zoals hobby's, werken, winkelen, tv-programma's of familie.

Het zijn dus geen lessen Nederlands, maar een leuke manier om Nederlands te oefenen en nieuwe mensen te leren kennen.

Babbelpunt Wijnegem

Babbelpunt Wijnegem is een intercultureel ontmoetingsmoment in Wijnegem. Anderstaligen schuiven aan tafel met Nederlandstalige vrijwilligers. Je praat er, in het Nederlands, over dagelijkse dingen zoals werk, hobby en familie.

Babbelpunt Wuustwezel

Babbelpunt is een intercultureel ontmoetingsmoment in Wuustwezel. Anderstaligen schuiven aan tafel met Nederlandstalige vrijwilligers. Je praat er, in het Nederlands, over dagelijkse dingen zoals werk, familie en hobby's. 

Conversatiegroep Welcome In Mechelen

VZW Welcome In Mechelen organiseert conversatiegroepen Nederlands.

Het is gratis en voor beginners én gevorderden. We praten in kleine groepjes van +- 5 personen. Iedereen is Welkom.

De Babbelput Putte

De Babbelput is een plek waar je kan komen praten over dagelijkse dingen, samen met Nederlandstalige vrijwilligers. Het zijn geen lessen Nederlands. We geven geen lessen zoals op school, maar je kan hier Nederlands oefenen.

Soms gaan we naar buiten en doen we een activiteit samen.

De Babbeltoren in Schoten

Woon je in Schoten en wil je nieuwe mensen leren kennen? Wil je ook je Nederlands oefenen? In sociale kruidenier Appel & Ei organiseren we elke vrijdag de Babbeltoren. Voor mensen die gezellig samen willen zijn en Nederlands oefenen met vrijwilligers.

Den Babbel

Bij Den Babbel kunnen anderstalige volwassenen vanaf 16 jaar in de bibliotheek hun Nederlands praktisch oefenen. Via foto's, spelletjes en activiteiten praat je over interessante onderwerpen en dagelijkse gesprekken, zoals winkelen, bellen naar de tandarts of eenvoudige woorden.

DeN Babbelhoek Herentals

Praatgroep Nederlands voor anderstaligen in Herentals.

Den Babbelier in Lier

Wil jij graag Nederlands oefenen en praat je graag met Nederlandstalige mensen? Begrijp en spreek je ook al een beetje Nederlands? Dan is Den Babbelier misschien iets voor jou!

Den Babbelier is een praatcafé in Lier waar anderstaligen en Nederlandstaligen de kans krijgen om elkaar te ontmoeten en met elkaar te praten in het Nederlands in een ongedwongen sfeer. Anderstaligen oefenen zo hun Nederlands en Nederlandstaligen ontmoeten hun ‘buren’ met een andere taal en cultuur. Er wordt vertrokken van een café-concept: je komt en gaat als deelnemer wanneer je wil.

Klaptafels Mortsel

Klaptafels zijn ontmoetingsmomenten. Je volgt geen les, maar krijgt wel de kans om onder leiding van vrijwilligers Nederlands te praten en te oefenen.

Mamagroep De dreef Westerlo

Kom Nederlands oefenen in een kleine groep. We praten over interessante thema's. Je kan zelf kiezen waarover je wilt praten.

Het is gratis.

Praatgroep Nederlands in Lint

Ben je  anderstalig en wil je graag je Nederlands nog wat oefenen?  Of ken je iemand die graag Nederlands wil oefenen? Kom dan naar onze wekelijkse praatgroep Nederlands!

 

 

https://www.lint.be/activiteiten/detail/335/praatgroep-nederlands

 

https://www.facebook.com/Praatgroep-Nederlands-263750952192895/?ref=pages_you_manage

 

Praatpunt Balen

Praatpunt is er voor iedereen die Nederlandse les gevolgd heeft of nog les volgt, maar nog wil oefenen. Je praat in kleine groepjes over verschillende onderwerpen zoals werk, eten, kinderen, enz.

Praatpunt is geen les. Je krijgt er geen examens en geen diploma. Praatpunt is "extra" voor wie graag zijn Nederlands wil oefenen met Belgen. 

Praatpunt Café in Balen

Praatpunt Café is een plaats waar anderstaligen en Nederlandstaligen gratis en vrijblijvend een gezellige avond kunnen beleven: wat babbelen, muziek, dansen, kaarten, gezelschapsspelletjes.

We leren elkaar kennen en iedereen is welkom.

Praatpunt Geel

Op Praatpunt gaan mensen in het Nederlands met elkaar in gesprek. Op die manier leren mensen andere mensen kennen en kunnen mensen met een andere moedertaal hun Nederlands oefenen.

Op Praatpunt houden we het graag gezellig. Ook kinderen zijn welkom.

Praatpunt Hoogstraten

Spreek je al een beetje Nederlands? Wil je beter Nederlands verstaan en spreken? Bij Praatpunt kan je elke week Nederlands oefenen met Nederlandstalige vrijwilligers.
We vragen wel dat je al een attest taalniveau 1.2 hebt behaald of kan spreken door ervaring. Praatpunt is geen taalles of cursus. Praatpunt is 'extra' voor wie graag zijn Nederlands wil oefenen met Nederlandstalige vrijwilligers. Je moet niet iedere week komen.

Praatpunt Kasterlee

Praatpunt is een ontmoetingsplaats voor anderstaligen die beter Nederlands willen spreken. Gedurende het Praatpunt wordt er intens Nederlands geoefend. Dit kan onderling door: een groepsgesprek met de deelnemers,  een één op één gesprek met een vrijwilliger; tijdens een activiteit (bijv. een wandeling)... Vele vormen zijn mogelijk en aangepaste leermiddelen zijn beschikbaar.

Praatpunt vindt het belangrijk dat elke deelnemer vorderingen maakt bij het spreken van Nederlands. Daartoe zijn er altijd voldoende vrijwilligers aanwezig die ervoor zorgen dat elke deelnemer zijn of haar Nederlands zo goed mogelijk traint tijdens het Praatpunt.

Dit alles gaat door in een gemoedelijke en gezellige sfeer waarbij ontmoeting en Nederlands leren centraal staan.

Praatpunt Lille

In het praatpunt Lille oefen je de Nederlandse taal. Je kan gezellig praten met anderen en leert nieuwe mensen kennen. 

Wat doen wij nog? 

  • Helpen bij schooltaken
  •  Spelletjes spelen
  • Samen wandelen
  • Bibliotheek bezoeken

 

Praatpunt Mol

Wil je Nederlands leren? Kom dan naar Praatpunt. Samen met vrijwilligers oefen je met spreken. In kleine groepjes praat je over hobby's, werken, winkelen, tv-programma's of familie. Het zijn dus geen lessen Nederlands, maar een leuke manier om de taal te oefenen en nieuwe mensen te leren kennen.

X

Praatpunt Turnhout

Anderstaligen zitten rond de tafel met Nederlandstalige vrijwilligers. In kleine groepjes kan je op een gezellige manier praten over alledaagse zaken zoals hobby's, werken, winkelen, tv-programma's of familie.

Het zijn dus geen lessen Nederlands, maar een leuke manier om Nederlands te oefenen en nieuwe mensen te leren kennen.

Praatwijzer Nederlands in Herentals

Gratis Nederlands praten en oefenen.

Taal in het Bos Hoogstraten

Wandelingen in de natuur voor anderstaligen. 
Met gids in eenvoudig Nederlands.

TAM TAM Mechelen, vrouwen voor vrouwen

Elke week organiseren we Taalwerk, activiteiten in niveaugroepjes, bedoeld om het Nederlands te leren of te oefenen. We lezen, schrijven, spreken en luisteren. De groepen zijn klein en de lesgevers zijn enthousiaste vrijwilligers.

We leren ongeletterde dames schrijven en lezen en leren hen hun spreekangst te overwinnen. Met dames met een hoger niveau praten we in groepjes over verschillende thema's: gezondheid, winkelen, voeding, eenvoudige actualiteit.

Taterkaai Boom

Wil jij graag andere mensen leren kennen en ondertussen samen Nederlands oefenen? Spreek en begrijp je al een beetje Nederlands? Dan is Taterkaai misschien iets voor u!

Taterkaai is een taal- en ontmoetingsinitiatief waarbij anderstaligen aan tafel schuiven met Nederlandstalige vrijwilligers. In kleine groepjes houden we een gezellige babbel over alledaagse zaken als hobby's, werken, winkelen, tv-programma's of familie. Zo kunnen anderstaligen hun Nederlands oefenen en onderhouden. Voor de vrijwilligers is het een uitgelezen mogelijkheid om andere culturen te leren kennen.

Willebabbel Willebroek

Wil je Nederlands oefenen? Wil je leren spreken met Nederlandstaligen? Bij 'Willebabbel Willebroek' is iedereen welkom. Als je al een beetje Nederlands kent kan je meedoen. Je moet niet inschrijven.

Zomerbabbel in Lier

Zomerbabbel is een kans om tijdens de zomer Nederlands te leren spreken. Vrijwillige taalcoaches en personen die het Nederlands beter willen leren kennen, schuiven samen aan tafel. Zij praten over actuele onderwerpen en over elkaars interesses. 

Wil je meedoen aan de Zomerbabbel? Je bent in juli en augustus elke woensdagavond om 19u welkom in de cafetaria van het Stadskantoor aan het Paradeplein in Lier

 

(Gezien corona is het nog niet zeker of de zomerbabbel in 2020 georganiseerd zal worden)

Info aanvragen doe je via Taalwerking Wereld-Delen, Kapelstraat 19, 2520 Ranst. 

Tel. : 0498/75.75.04 - taal.wd@gmail.com - www.wereld-delen.be