Lees kranten en tijdschriften

De Kleine Wablieft

De Kleine Wablieft is een tweewekelijkse krant voor lezers vanaf niveau 1.2 (A2 Waystage). Je krijgt 17 eenvoudige artikels uit de Wablieft-Krant, een oefening over foto’s en titels, een eenvoudig kruiswoordraadsel.

 

Je kan je abonneren op de Kleine Wablieft.

 

http://www.wablieft.be/krant/kleine-wablieft

 

Duidelijke taal in kranten en magazines

Taalblad.be: online magazine. Je vindt er nieuwsberichten in zeer leesbaar Nederlands. Abonneer je gratis op de wekelijkse taalblad-nieuwsbrief.

 

 

DeWereldMorgen Light: Je leest in DeWereldMorgen actualiteit in duidelijke taal. Ze schrijven artikels en maken analyses die de reguliere media niet publiceert.

 

 

Gratis pers: Lees wat er in je brievenbus valt: streekkranten en reclamebrochures, gratis tijdschriften met informatie over de mutualiteit, Kind & Gezin, de Gezinsbond...

De Metro is een gratis krant die je elke dag in het station vindt. Je kunt de Metro ook online lezen: https://nl.metrotime.be/

 

 

Nederlandstalige kranten en magazines

Kun je al goed Nederlands? Lees dan de Belgische kranten of tijdschriften. Je vindt ze in elke bibliotheek. Voorbeelden:

De Standaard

De Morgen

Het Laatste Nieuws

De Tijd

Humo

De Redactie

 

 

X

Wablieft

De Wablieft is een krant met nieuws in duidelijke taal voor lezers vanaf niveau 2.1 (B1 Threshold 1). De krant verschijnt elke woensdag met artikels over binnen- en buitenland, weetjes, een kruiswoordraadsel. Wablieft kun je ook online lezen of op school.

 

www.wablieft.be