Lees kranten en tijdschriften

Duidelijke taal in kranten en magazines

Gratis media

  • Zin in Nederlands: digitaal taalbad. Je leest er ook nieuwsberichten in eenvoudig Nederlands.
     
  • Gratis pers: Lees wat er in je brievenbus valt: streekkranten en reclamebrochures, gratis tijdschriften met informatie over de mutualiteit, Kind & Gezin, de Gezinsbond...
     
  • Metro is een gratis krant die je elke dag in het station vindt. Je kunt Metro ook online lezen.
     

Nederlandstalige kranten en magazines

Kun je al goed Nederlands? Lees dan de Belgische kranten of tijdschriften. Je vindt ze in elke bibliotheek. Voorbeelden:

Is het soms moeilijk om een Vlaamse krant te lezen? Dan kan Kamelego jou helpen. Via Kamelego kan je kranten beluisteren.

Hoe werkt dit? Via jouw computer of via een app voor jouw smartphone of tablet kan je de Audiokrant beluisteren. Terwijl je naar de krant luistert, kan je de tekst meevolgen op jouw scherm. Een goede luisteroefening dus!

! Let op: je betaalt wel voor een abonnement.

Thuis Nederlands oefenen

Tips om thuis Nederlands te oefenen.

Wablieft

De Wablieft is een krant met nieuws in duidelijke taal. De krant verschijnt elke woensdag met artikels over binnen- en buitenland, weetjes, een kruiswoordraadsel. Wablieft kun je ook online lezen of op school.

http://www.wablieft.be/nl

 

 

Wablieft Start

Wablieft Start is een tweewekelijkse krant. Je krijgt 17 eenvoudige artikels uit de Wablieft-krant, een oefening over foto’s en titels, een eenvoudig kruiswoordraadsel.

 

Je kan je abonneren op de Wablieft Start.

 https://www.wablieft.be/nl/abonnementen/wablieft-start