Oefenkans organiseren

Wil je anderstaligen helpen in het leren en oefenen van het Nederlands? Fijn, jouw hulp is meer dan welkom want Nederlands oefenen buiten de les stimuleert taalverwerving! 

Ontdek tips over coronaproof Nederlands oefenen

Bekijk een reeks met boeiende reportages, interviews, tips en methodieken over Hoe kan je op een fijne manier coronaproof Nederlands oefenen?

Stimuleer Nederlands oefenen

Gebruik Babbelmethodieken
Activiteiten met stappenplan en instrumenten om Nederlands te oefenen met anderstaligen. 

Doe mee met projecten
Neem met je groep deel aan projecten rond Nederlands oefenen.

Werk als NT2-vrijwilliger
Ontdek waar je Nederlands kan oefenen met anderstaligen.

Verwijs anderstaligen door naar www.nederlandsoefenen.be/antwerpen

Lees de NT2-nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf je in op de NT2-Nieuwsbrief. Je krijgt om de 6 weken een handig overzicht van interessante projecten en materialen om Nederlands te oefenen. Lees alvast de NT2-Nieuwsbrief van

Volg een vorming

Kom naar de Inspiratiedag of volg een vorming: leer Atlas kennen, train je eigen taalgebruik of zet je eens in de schoenen van een anderstalige.

Stuur een taaloefenkans in

Organiseer je zelf een oefenkans Nederlands? Vul het formulier in en zet je op de kaart op nederlandsoefenen.be/antwerpen.

Spreek klare taal

Nederlands oefenen met iemand die Nederlands leert? Niet zo vanzelfsprekend. De tips klare taal helpen je op weg.

Gebruik taaliconen

Anderstaligen zoeken vaak activiteiten, cursussen en workshops in het Nederlands om zo de taal te oefenen. Wil je deze grote groep mensen verwelkomen in jouw organisatie? En heb je al een vorming duidelijke taal gevolgd? Pas dan de taaliconen toe in jouw aanbod!