Lees boeken, kranten, magazines

Boeken

Lees je graag boeken? Ga naar de bibliotheek in je buurt. In Brussel zijn er 20 Nederlandstalige openbare bibliotheken. Je kan er boeken lenen, maar ook luisterboeken, e-boeken, boeken voor kinderen en jongeren en nog veel meer.  
De grootste bibliotheek is de bib van Muntpunt in het centrum van Brussel. 

Kranten

Wablieft

De krant Wablieft brengt elke woensdag het nieuws in duidelijk Nederlands. Er is een papieren krant, maar je kan ook enkele artikels online lezen.

Elke twee weken is er 'De Kleine Wablieft', een selectie van artikels uit de Wablieft-krant die eenvoudiger zijn gemaakt. 

BRUZZ

Woon of werk je in Brussel en ben je geïnteresseerd in Brusselse nieuwtjes? Lees BRUZZ, de gratis krant die je overal in Brussel kan meenemen. Zoek naar de rode kiosken in metrostations en andere openbare plaatsen. Of lees het nieuws online via www.bruzz.be.

Metro

Reis je met de trein, metro of tram? Lees dan de gratis krant Metro. Een tip: lees de krant eerst in het Frans en daarna in het Nederlands.  

Nederlandstalige kranten

Volg de actualiteit in De Morgen, De Standaard, Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad, De TijdGazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg.

 

Op de website van Dewereldmorgen Light lees je korte, snelle en eenvoudig geschreven nieuwsberichten en analyses over thema's die in de andere media niet altijd aandacht krijgen. 

Magazines

DM.City Brussel

Het magazine DM.city Brussel geeft tips voor restaurants, film, culturele agenda en shopping. Op veel openbare plaatsen in Brussel kan je het gratis meenemen. 

Magazines 

Zoek een magazine over een thema dat je interesseert. Veel magazines bestaan in het Frans en in het Nederlands: Flair, Libelle, Knack (Le Vif).

In de bibliotheek kan je magazines lezen in de leeszaal. Muntpunt heeft een grote collectie kranten en magazines. Zoek een bib in je buurt via www.brusselsebibliotheken.be.

Nedbox

Nedbox is een website waar je tv-fragmenten kan bekijken en krantenartikels kan lezen. Er zijn oefeningen voor verschillende niveaus.

 

Readlang

Dankzij Readlang is lezen op het internet in een andere taal geen probleem meer. Installeer de plug-in Readlang op je computer: gratis en gemakkelijk. Tijdens het lezen van een tekst op Wikipedia, een krantenartikel, een blog, een recept, een liedjestekst … kan je op de woorden klikken die je niet begrijpt. Readlang vertaalt ze voor jou. Readlang registreert je nieuwe woordenschat en maakt er testkaartjes van, net zoals Anki of Wrts.