Alaboemsasa?! – speelse taalstimulering in de vrije tijd

Op zoek naar tips over hoe je kan werken aan taalstimulering en hoe je positief kan omgaan met meertaligheid? De dvd Alaboemsasa?! is een goede leidraad.

Omgaan met meertaligheid in het jeugdwerk

Zijn er in je jeugdbeweging, speelplein, IBO of ander vrijetijdsinitiatief kinderen die weinig of geen Nederlands spreken? Wil je weten of je intuïtieve aanpak een goede aanpak is? Ben je op zoek naar tips over hoe je kan werken aan taalstimulering en hoe je positief kan omgaan met meertaligheid? De dvd Alaboemsasa?! is een goede leidraad.

Steeds vaker nemen anderstalige kinderen deel aan vrijetijdsactiviteiten in het Nederlands. In het Nederlandstalige jeugdwerk in de Rand en Brussel worden vaak meerdere talen gesproken. Toch is het handig om tijdens de activiteit een gemeenschappelijke communicatie- en instructietaal te hebben. Dat kan kliekjesvorming op basis van taal vermijden en geeft alle kinderen een veilig en betrokken gevoel. Een vormingspakket met begeleidende dvd en affiches met bruikbare tips ondersteunen jeugdwerkorganisaties e.a. in het omgaan met anderstaligen, op een positieve manier.

De dvd bevat beeldmateriaal van speelpleinen, jeugdbewegingen en taalstages.

Terug naar de resultaten

NL Help ons om de site te verbeteren!
EN Help us to make the site better!
FR Aidez-nous à améliorer le site!

NL Wie ben jij?
EN Who are you?
FR Qui êtes-vous?

Je antwoorden worden enkel gebruikt om de site te verbeteren. | Contact | Privacy