Bijt in je vrije tijd

Bijt in je vrije tijd wil volwassen cursisten Nederlands laten proeven van Nederlandstalige activiteiten. Het draaiboek van ‘de Rand’ geeft allerlei tips.

Bijt in je vrije tijd wil volwassen cursisten Nederlands kennis laten maken met plaatselijke Nederlandstalige organisaties en activiteiten. We werken op 2 manieren:

1. We verlagen de drempel naar het activiteitenaanbod van plaatselijke Nederlandstalige organisaties. De gemeenten kiezen samen met de deelnemende verenigingen en diensten een activiteit uit, waar cursisten Nederlands en andere anderstaligen aan kunnen deelnemen. Cursisten schrijven rechtstreeks bij de organisatie in, eventueel met wat hulp van hun leerkracht. Op die manier oefenen ze ook buiten de klas hun Nederlands, in een ontspannen sfeer.

2. De verenigingen en andere organisaties krijgen praktische tips, onder andere over hoe ze op een duidelijke manier in het Nederlands kunnen communiceren met mensen die de taal nog aan het leren zijn.

Gemeenten in de Vlaamse Rand kunnen een lokale editie van Bijt in je vrije tijd organiseren, met ondersteuning van ‘de Rand’ en op basis van een draaiboek.

Terug naar de resultaten

NL Help ons om de site te verbeteren!
EN Help us to make the site better!
FR Aidez-nous à améliorer le site!

NL Wie ben jij?
EN Who are you?
FR Qui êtes-vous?

Je antwoorden worden enkel gebruikt om de site te verbeteren. | Contact | Privacy