Visual Thinking Strategies in FOMU

Fotomuseum Antwerpen gebruikt deze gesprekstechniek om de kunstbeleving te verdiepen en in te spelen op taalcompetenties.

Sector: Cultuur

Soort inspiratie: Handleiding / draaiboek, Video

Kennis Nederlands: taaliconen-01-new2, taaliconen-02-new2, taaliconen-03-new2, taaliconen-04-new2

Visual Thinking Strategies (VTS) is een eenvoudig aan te leren gesprekstechniek die de kunstbeleving verdiept en inspeelt op taalcompetenties. Aan de hand van kunstwerken worden deelnemers gestimuleerd om in woorden uit te drukken wat ze zien. Vaardigheden op gebied van verwoorden, luisteren en verbeelden komen zo allemaal aan bod. De methodiek is geschikt voor anderstaligen van alle niveaus.

Meer info

Bekijk de video over VTS door het FOMU, Antwerpen

1.Toolkit VTS voor NT2

https://indd.adobe.com/view/40a3e47a-793d-4af4-8cb9-b7070984a233

De Toolkit  ‘VTS voor NT2’ staat boordevol tips en concrete aanbevelingen voor musea en andere culturele actoren. Er is aandacht voor de toegankelijkheid van de ruimte maar ook voor de gepaste omgangsvormen die ervoor zorgen dat anderstaligen zich helemaal welkom voelen tijdens hun bezoek. Deze toolkit geeft tips en advies om je te helpen bij het stimuleren van de taalvaardigheid van anderstaligen nieuwkomers via de methodiek van Visual Thinking Strategies.

2. Informatiebrochure voor docenten en begeleiders NT2

https://indd.adobe.com/view/6a6413db-2cb9-400f-adb6-428c9cafb974

Wij hopen je samen met jouw groep binnenkort te mogen verwelkomen in het FOMU, waar je met de groep deelneemt aan een interactieve rondleiding Visual Thinking Strategies voor NT2. Deze rondleiding is speciaal ontwikkeld op maat van anderstaligen. Om het museumbezoek zo waardevol mogelijk te maken en de rondleiding zo goed mogelijk te laten verlopen, willen we je voorafgaan van een aantal zaken op de hoogte brengen. In deze brochure vind je heel wat informatie en tips voor de voorbereiding van je museumbezoek. Wij wensen je alvast heel veel plezier in het FOMU! : gratis rondleidingen voor anderstaligen

Terug naar de resultaten

NL Help ons om de site te verbeteren!
EN Help us to make the site better!
FR Aidez-nous à améliorer le site!

NL Wie ben jij?
EN Who are you?
FR Qui êtes-vous?

Je antwoorden worden enkel gebruikt om de site te verbeteren. | Contact | Privacy