Spreek Nederlands in een conversatiegroep

Kijk op kaart

't Klapgat De Rooster Mechelen

Wil jij graag Nederlands oefenen en praat je graag met Nederlandstalige mensen? Begrijp en spreek je ook al een beetje Nederlands? Dan is ‘t Klapgat misschien iets voor jou!

’t Klapgat is een praatcafé in Mechelen waar anderstaligen en Nederlandstaligen de kans krijgen om elkaar te ontmoeten en met elkaar te praten in het Nederlands in een ongedwongen sfeer. Anderstaligen oefenen zo hun Nederlands en Nederlandstaligen ontmoeten hun ‘buren’ met een andere taal en cultuur. Er wordt vertrokken van een café-concept: je komt en gaat als deelnemer wanneer je wil. Bekijk hier een filmpje.

't Klapgat Sociaal Huis Mechelen

Wil jij graag Nederlands oefenen en praat je graag met Nederlandstalige mensen? Begrijp en spreek je ook al een beetje Nederlands? Dan is ‘t Klapgat misschien iets voor jou!

’t Klapgat is een praatcafé in Mechelen waar anderstaligen en Nederlandstaligen de kans krijgen om elkaar te ontmoeten en met elkaar te praten in het Nederlands in een ongedwongen sfeer. Anderstaligen oefenen zo hun Nederlands en Nederlandstaligen ontmoeten hun ‘buren’ met een andere taal en cultuur. Er wordt vertrokken van een café-concept: je komt en gaat als deelnemer wanneer je wil. Bekijk hier een filmpje.

Babbel en bokes Kapellen

Je leert Nederlands en je wilt extra oefenen? De bib biedt je een kans om dat op een ontspannen manier te doen.

Elke dinsdagmiddag (niet tijdens de schoolvakantie) staan onze vrijwilligers klaar voor jou. Je bepaalt zelf wat je bezighoudt en waarover je dus wil babbelen.

Koffie, thee en water staan gratis voor je klaar. Onze vrijwilligers ook ;-)

Babbel in de Bib

Bij Babbel in de Bib oefen je de Nederlandse taal. Je kan gezellig praten met anderen en leert nieuwe mensen kennen. 

Babbelbar Mechelen

Praat je graag met Nederlandstalige mensen? Spreek en begrijp je al een beetje Nederlands? Dan is de Babbelbar misschien iets voor jou!

De Babbelbar is geen les. Je praat met vrijwilligers die goed Nederlands kunnen. Zo leer je op een leuke manier vlot en correct Nederlands spreken. Bovendien ontmoet je tegelijk ook nieuwe mensen.

Babbelberg Heist-op-den-Berg

Babbelberg is het nieuwe praatcafé in Heist-op-den-Berg. Anderstaligen kunnen er wekelijks in een gewone, ongedwongen sfeer de Nederlandse taal oefenen.

Babbelketel in Schoten

Praat je graag met Nederlandstalige mensen? Spreek en begrijp je al een beetje Nederlands? Dan is de Babbelketel misschien iets voor jou!
 
De Babbelketel is geen les. Je praat met vrijwilligers die goed Nederlands kunnen, en je neemt vrijwillig deel aan de activiteiten. Soms organiseren we workshops. Jij mag ook een workshop organiseren. We stimuleren jou om je talenten te ontwikkelen. Zo oefen je op een leuke manier ook je Nederlands. Bovendien ontmoet je nieuwe mensen.

Babbelplus Aartselaar

Spreek je al een beetje Nederlands?

Wil je meer oefenen?

Wil je nieuwe mensen leren kennen?

Wil je meedoen met interessante activiteiten?

 

Schrijf je dan in voor Babbelplus in Aartselaar!

Bij Babbelplus :

  • praat je met Nederlandstalige bewoners van Aartselaar
  • praten we over wat iedereen graag doet of goed kan
  • zoeken we naar interessante organisaties en activiteiten in Aartselaar
  • gaan we op stap in Aartselaar en maken we foto's
  • Later bespreken we de foto's

Babbelplus zijn geen lessen Nederlands. Babbelplus is een leuke manier op Nederlands te oefenen en nieuwe mensen te leren kennen.

Babbelplus Schoten

Wil je graag nieuwe mensen ontmoeten in Schoten?
Wil je je Nederlands oefenen met inwoners van Schoten?
Wil je activiteiten ontdekken die je graag doet?
Dan is Babbelplus iets voor jou!
We praten over wat iedereen graag doet of goed kan.
We doen interessante activiteiten.

Babbelpunt Essen

Een conversatiegroep (of converstatietafel) is een initiatief waarbij anderstaligen rond de tafel zitten met Nederlandstalige vrijwilligers. In kleine groepjes kan je op een gezellige manier praten over alledaagse zaken zoals hobby's, werken, winkelen, tv-programma's of familie.

Het zijn dus geen lessen Nederlands, maar een leuke manier om Nederlands te oefenen en nieuwe mensen te leren kennen.

Babbelpunt Wijnegem

Babbelpunt Wijnegem is een intercultureel ontmoetingsmoment in Wijnegem. Anderstaligen schuiven aan tafel met Nederlandstalige vrijwilligers. Je praat er, in het Nederlands, over dagelijkse dingen zoals werk, hobby en familie.

Babbelpunt Wuustwezel

Babbelpunt is een intercultureel ontmoetingsmoment in Wuustwezel. Anderstaligen schuiven aan tafel met Nederlandstalige vrijwilligers. Je praat er, in het Nederlands, over dagelijkse dingen zoals werk, familie en hobby's. 

Conversatiegroepen Turnhout (Dinamo)

Anderstaligen zitten rond de tafel met Nederlandstalige vrijwilligers. In kleine groepjes kan je op een gezellige manier praten over alledaagse zaken zoals hobby's, werken, winkelen, tv-programma's of familie.

Het zijn dus geen lessen Nederlands, maar een leuke manier om Nederlands te oefenen en nieuwe mensen te leren kennen.

De Babbelbib

Zin om samen Nederlands te oefenen? Alle ouders met kinderen tussen 0 en 6 jaar zijn welkom. Wij voorzien opvang voor de kinderen. We oefenen Nederlands door met elkaar te babbelen over de thema's die de ouders aanspreken. We werken dus echt op maat. We gebruiken natuurlijk heel wat boeken uit de bib zelf.

De Babbelmolen

Praat je al Nederlands, maar heb je nood aan meer oefening of een gezellige babbel ? Durf je nog niet goed Nederlands praten of wil je je Nederlands verbeteren? Dan ben je vanaf elke maandagmiddag welkom in De Babbelmolen in Stabroek.  Je leert de andere deelnemers kennen en samen kan je kiezen waarover je praat. Ook tijdens de vakanties babbelen wij door !

De Babbelput

De Babbelput is een plek waar je kan komen praten over dagelijkse dingen, samen met Nederlandstalige vrijwilligers. Het zijn geen lessen Nederlands. Het is wel om gezellig samen te praten!

De Babbeltoren

Woon je in Schoten en wil je nieuwe mensen leren kennen? Wil je ook je Nederlands oefenen? In sociale kruidenier Appel & Ei organiseren we elke vrijdag de Babbeltoren. Voor mensen die gezellig samen willen zijn en Nederlands oefenen met vrijwilligers.

De Bibbabbel in Hoevenen

Tijdens de bibballel praat je over verschillende onderwerpen. Hiervoor gebruiken we een spel, activiteiten in de wijk, koken, wandelen, ... 

Den Babbel

Nederlands praten = Nederlands leren

Heb je zin om Nederlands te oefenen, mensen te ontmoeten en de gemeente te leren kennen?

Kom op vrijdag in groep praten over leuke en interessante onderwerpen. De groep bestaat uit Nederlandstalige mensen uit Zwijndrecht en uit nieuwe mensen die een andere taal spreken

DeN Babbelhoek

Praatgroep Nederlands voor anderstaligen in Herentals.

Den Babbelier

Wil jij graag Nederlands oefenen en praat je graag met Nederlandstalige mensen? Begrijp en spreek je ook al een beetje Nederlands? Dan is Den Babbelier misschien iets voor jou!

Den Babbelier is een praatcafé in Lier waar anderstaligen en Nederlandstaligen de kans krijgen om elkaar te ontmoeten en met elkaar te praten in het Nederlands in een ongedwongen sfeer. Anderstaligen oefenen zo hun Nederlands en Nederlandstaligen ontmoeten hun ‘buren’ met een andere taal en cultuur. Er wordt vertrokken van een café-concept: je komt en gaat als deelnemer wanneer je wil.

Klaptafels Mortsel

Kan je al een beetje Nederlands en wil je graag meer oefenen? Kom naar de Klaptafels in de bibliotheek van Mortsel. Elke maandagmiddag en donderdagavond komen vrijwilligers en anderstaligen samen om enkele uurtjes te praten, te kletsen, te oefenen.

Leeskring De Leeswereld

De Leeswereld is een leeskring in de bibliotheek voor anderstaligen die gevorderd zijn in het Nederlands. Zij lezen Nederlandstalige boeken en teksten en gaan erover met elkaar in gesprek. Lezen in het Nederlands is zeer belangrijk om de taal nog beter onder de knie te krijgen. Zo vergroten anderstaligen hun woordenschat en leren ze nieuwe begrippen of uitdrukkingen.

Je kan kiezen tussen twee groepen: een op dinsdagvoormiddag en een op donderdagnamiddag onder leiding van de enthousiaste en bekwame begeleiders Elke en Rocio. Doordat ‘De Leeswereld’ samenkomt in de bibliotheek maken de deelnemers ook kennis met het aanbod en de werking van de bibliotheek.

Praatcafé 't klapsalon Duffel

Heel wat mensen komen vanuit het buitenland in Duffel wonen. Misschien ben jij er daar één van. Vind je Nederlands praten moeilijk? Wil je graag nieuwe mensen leren kennen? Kom dan naar ‘t Klapsalon.’ t Klapsalon is een praatcafé waar je het Nederlands praten kan oefenen. Je kan er gezellig babbelen met vrijwilligers. Zo wordt je Nederlands steeds beter én je ontmoet er andere Duffelaars.

Praatcafé Berlaar

Ben je anderstalig? Wil je Nederlands oefenen? Kom zeker langs! 

Praatcafé Skwabbel

Praat u graag met Nederlandstalige mensen? Spreekt en begrijpt u al een beetje Nederlands? Dan is praatcafé Skwabbel iets voor u! Praatcafé Skwabbel is geen les. U praat met vrijwilligers die goed Nederlands kunnen. Zo leert u op een leuke manier vlot en correct Nederlands spreken. Tegelijk ontmoet u nieuwe mensen.

Praatpunt Balen

Praatpunt is er voor iedereen die Nederlandse les gevolgd heeft of nog les volgt, maar nog wil oefenen. Je praat in kleine groepjes over verschillende onderwerpen zoals werk, eten, kinderen, enz.

Praatpunt is geen les. Je krijgt er geen examens en geen diploma. Praatpunt is "extra" voor wie graag zijn Nederlands wil oefenen met Belgen. 

Praatpunt Café in Balen

Praatpunt Café gaat verder dan Praatpunt Balen. Iemand die in Balen geboren is kan samenkomen met iemand die Nederlandse les gevolgd heeft of nog volgt. Je kan er praten over verschillende onderwerpen zoals werk, eten, kinderen, enzovoort. 

Leer je nog Nederlands en heb je een vraag over het leven in Balen? Misschien kan een Balenaar je verder helpen.

Ben je een echte Balenaar en wil je met anderstaligen samen komen en je kennis delen in eenvoudig Nederlands? Dan is het Praatpunt Café in Balen iets voor jou. 

Praatpunt Geel

Anderstaligen en Nederlandstaligen zitten samen aan tafel, doen een uitstap of een gezamenlijke activiteit. Ze praten met elkaar over allerlei thema’s uit het dagelijkse leven. In het Nederlands. Iedereen leert van elkaar. Begrip en fascinatie voor elkaar en elkaars culturele achtergronden groeien. De anderstaligen krijgen een veilige oefenruimte waarin ze durven Nederlands spreken. Participatie aan de samenleving wordt voor iedereen een gewone zaak.

Praatpunt Grobbendonk

Gratis Nederlands praten en oefenen in groep.

Praatpunt Hoogstraten

Anderstaligen en Nederlandstaligen zitten samen aan tafel, doen een uitstap of een gezamenlijke activiteit. Ze praten met elkaar over allerlei thema’s uit het dagelijkse leven. In het Nederlands. Iedereen leert van elkaar. Begrip en fascinatie voor elkaar en elkaars culturele achtergronden groeien. De anderstaligen krijgen een veilige oefenruimte waarin ze durven Nederlands spreken. Participatie aan de samenleving wordt voor iedereen een gewone zaak.

Praatpunt Mol

Anderstaligen en Nederlandstaligen zitten samen aan tafel, doen een uitstap of een gezamenlijke activiteit. Ze praten met elkaar over allerlei thema’s uit het dagelijkse leven. In het Nederlands. Iedereen leert van elkaar. Begrip en fascinatie voor elkaar en elkaars culturele achtergronden groeien. De anderstaligen krijgen een veilige oefenruimte waarin ze durven Nederlands spreken. Participatie aan de samenleving wordt voor iedereen een gewone zaak. 

Praatpunt Nederlands Kasterlee (woensdag)

Gratis Nederands praten en oefenen.

Praatpunt Nederlands Kasterlee (zaterdag)

Gratis Nederlands praten en oefenen.

Praatpunt Olen

Gratis Nederlands oefenen en praten in Olen.

Praatpunt Turnhout

Tijdens Praatpunt zitten anderstaligen en Nederlandstaligen samen aan tafel om Nederlands te oefenen. In een leuke sfeer praat je over dagelijkse thema's die je zelf kan kiezen. Je moet niet elke week komen, je komt wanneer je zelf wil of kan.

Praatpunt Vorselaar

Kom gratis Nederlands praten en oefenen.

Praatwijzer Herentals

 Praatwijzer is een gratis praatpunt waar anderstaligen rond de tafel kunnen komen zitten om hun Nederlands te oefenen. Dit kan zowel met elkaar, als met de vrijwilligers die aanwezig zijn.

Praatwijzer Nederlands in Herentals

Gratis Nederlands praten en oefenen.

TAMTAM Mechelen

Nederlandstalige en anderstalige vrouwen gaan samen iets doen en babbelen ondertussen : een gezelschapsspelletje spelen, een stadwandeling doen, een tentoonstelling bezoeken ...

Taterkaai Boom

Taterkaai is een taal- en ontmoetingsinitiatief waarbij anderstaligen aan tafel schuiven met Nederlandstalige vrijwilligers. In kleine groepjes houden we een gezellige babbel over alledaagse zaken als hobby's, werken, winkelen, tv-programma's of familie. Zo kunnen anderstaligen hun Nederlands oefenen en onderhouden. Voor de vrijwilligers is het een uitgelezen mogelijkheid om andere culturen te leren kennen.

Wereld-delen, praatgroep voor vrouwen

De praatgroep is een groep voor vrouwen. Met Nederlandstalige vrijwilligers kunnen anderstalige vrouwen hun Nederlands bijschaven.

Willebabbel Buurthuis Mozaïek

Bij Willebabbel komen mensen samen om gezellig te praten over werk, hobby's, kinderen, familie, ....

Het is gratis en je krijgt koffie, thee en water.

Willebabbel De Wilg

Bij Willebabbel komen mensen samen om gezellig te praten over werk, hobby's, kinderen, familie, ....

Het is gratis en je krijgt koffie, thee en water.

Zomerbabbel in Lier

Zomerbabbel is een kans om tijdens de zomer Nederlands te leren spreken. Vrijwillige taalcoaches en personen die het Nederlands beter willen leren kennen, schuiven samen aan tafel. Zij praten over actuele onderwerpen en over elkaars interesses. 

Wil je meedoen aan de Zomerbabbel? Meld je aan bij Wereld-Delen en start mee op 6 juli. 

Info aanvragen doe je via Taalwerking Wereld-Delen, Kapelstraat 19, 2520 Ranst. 

Tel. : 0498/75.75.04 - taal.wd@gmail.com - www.wereld-delen.be