Wedstrijd: hoe oefen jij Nederlands?

Tijdens de Week van het Nederlands (van 2 tot 9 oktober 2021) organiseerden het Agentschap Integratie en Inburgering, IN-Gent, Atlas, vzw ‘de Rand’ en Huis van het Nederlands Brussel een videowedstrijd. We riepen anderstaligen op om in een zelfgemaakt filmpje te tonen dat Nederlands oefenen heel leuk is. Want door Nederlands te oefenen verleg je je grenzen, leer je nieuwe mensen kennen en wordt je wereld interessanter. Op 29 oktober sloten we de wedstrijd af met de bekendmaking van de winnaars.

De winnaars

De jury selecteerde drie winnaars op basis van originaliteit, creativiteit en de manier waarop de deelnemers Nederlands oefenen. Proficiat aan de winnaars! De winnaars mogen één prijs kiezen uit het volgende aanbod:

Klasgroep 3.1 van CVO Lethas (Brussel) met ‘Nederlands gaat door de maag!’

“De klas leerde veel nieuwe woorden in verband met koken. Te veel om te onthouden. Daarom beslisten ze om samen een recept klaar te maken.”

De Brugse Spraakmakers (Brugge) met ‘Brugse Spraakmakers’

“Met het oefenen van Nederlands gaat de Brugse ‘taalbal’ aan het rollen. Taal brengt mensen samen en leidt tot warme ontmoetingen. Taal bindt ons allemaal! Van mens tot mens; ongeacht herkomst, kleur of sociale achtergrond. Van burgemeester tot (anderstalige) burger. We zijn allemaal Bruggeling! En daar zijn we erg trots op!”

De Brugwacht (Wetteren) met ‘Mijn buddy en ik!’

“Tijdens de groepsactiviteit van de buddywerking brengen de deelnemers verschillende oefenmogelijkheden in beeld: een gezellige babbel met koffie en traditioneel gebak, kruiswoordraadsels invullen, samen de krant lezen, naar Nederlandstalige televisie kijken, gezelschapsspelletjes spelen, sporten …”

Bekijk alle inzendingen

Jullie reageerden enthousiast op onze wedstrijd! We ontvingen maar liefst 30 filmpjes. Je kan alle inzendingen bekijken via het YouTubekanaal van Nederlands oefenen (playlist: ‘Hoe oefen jij Nederlands?’).
Tip: klik in het venster hieronder op de drie streepjes rechtsboven. Zo krijg je een overzicht van alle filmpjes.

Vragen?

Heb je vragen over deze wedstrijd? Contacteer ons via nederlandsoefenen@integratie-inburgering.be.

De deelnemers gaan akkoord met het wedstrijdreglement. In het reglement vind je ook alle privacyvoorwaarden terug.