Wedstrijd: hoe oefen jij Nederlands?

Tijdens de Week van het Nederlands (van 2 tot 9 oktober 2021) organiseren het Agentschap Integratie en Inburgering, IN-Gent, Atlas, vzw ‘de Rand’ en Huis van het Nederlands Brussel een videowedstrijd. We dagen je uit om in een zelfgemaakt filmpje te tonen dat Nederlands oefenen heel leuk is. Want door Nederlands te oefenen verleg je je grenzen, leer je nieuwe mensen kennen en wordt je wereld interessanter.

Doe mee!

Hoe oefen jij Nederlands? Zing je Nederlandstalige liedjes? Kijk je naar een Vlaamse soapserie? Of praat je elke dag met de buschauffeur om Nederlands te oefenen? Het kan op zoveel manieren. Dat zorgt vaak voor bijzondere momenten. Bedenk een unieke, originele aanpak en maak er een filmpje van. Je mag deelnemen alleen of in groep.


Hoe neem je deel?

 1. Maak een video waarin je toont hoe jij (of samen met je groep) Nederlands oefent op een originele manier. Hou rekening met de volgende voorwaarden:
  –  Film maximum 3 minuten.
  –  Film horizontaal (liggend formaat).
  –  Je kan slechts één filmpje per persoon of per groep insturen.
  –  Bezorg ons bij voorkeur een mp4-bestand.
 2. Vul het deelnameformulier in ten laatste op 9 oktober 2021.
 3. Als je een filmpje inzendt, ga je akkoord met het wedstrijdreglement. In het reglement vind je ook alle privacyvoorwaarden terug.

> Vul het deelnameformulier in.


Vanaf 16 oktober 2021 vind je alle inzendingen via deze pagina terug.

Win een unieke prijs!

We selecteren de drie origineelste inzendingen. Op 29 oktober 2021 maken we de drie winnaars bekend. De groep of persoon die bij de gelukkige winnaars is, mag één prijs kiezen uit het volgende aanbod:

Op 29 oktober krijgen de winnaars een e-mail met meer info over de prijzen en alle keuzemogelijkheden.

Vragen?

Heb je vragen over deze wedstrijd? Contacteer ons via nederlandsoefenen@integratie-inburgering.be.