Lees kranten, tijdschriften, nieuwsbrieven

De Boterham

De schoolkrant van de NT2 klassen bij CVO De Avondschool

Duidelijke taal in kranten en magazines

  • De Wablieft is een krant met nieuws in duidelijke taal voor lezers vanaf niveau 2.1. De krant verschijnt elke woensdag met artikels over binnen- en buitenland, weetjes, een kruiswoordraadsel. Wablieft kun je ook online lezen of op school.
  • De Kleine Wablieft is een tweewekelijkse krant voor lezers vanaf niveau 1.2. Je krijgt 17 eenvoudige artikels uit de Wablieft-Krant, een oefening over foto’s en titels, een eenvoudig kruiswoordraadsel. Je kunt je abonneren op de Kleine Wablieft.
  • www.taalblad.be  Online magazine. Je vindt dagelijkse actualiteit in het Nederlands. Abonneer je gratis op de wekelijkse taalblad-nieuwsbrief.

Online magazine. Je vindt dagelijkse actualiteit in het Nederlands. Abonneer je gratis op de wekelijkse taalblad-nieuwsbrief.

Gratis pers

  • Lees wat er in je brievenbus valt: streekkranten en reclamebrochures, het stadsblad, gratis tijdschriften met informatie over de de mutualiteit, Kind & Gezin,...
  • De Metro is een gratis krant die je elke dag in het station vindt. Je kunt de Metro ook online lezen.

Nederlandstalige kranten en tijdschriften

Oefen je Nederlands via NedBox

NedBox is een nieuwe website om Nederlands te oefenen. Dat kun je hier op een leuke manier doen, via tv-fragmenten en krantenartikels.

www.nedbox.be